open

El Club de Tennis València, promotor del torneig, acull la quarta edició del BBVA Open Ciutat de València, que, per segon any consecutiu, repartirà 60.000$ en premis i es disputarà durant l’última setmana de setembre, del 23 al 29, per a tancar el circuit europeu de terra batuda.

La directora del torneig, Anabel Medina, ha explicat que l’ascens de categoria i el canvi de dates de la passada edició “van proporcionar al torneig un salt qualitatiu que ha convertit al BBVA Open Ciutat de València en el millor ITF d’Espanya, en opinió de les jugadores”, encara que no perd el seu objectiu de “suport al tennis femení per a impulsar la carrera de les tennistes espanyoles”.

En aquest sentit, Medina ha anunciat la creació del BBVA Open Ciutat de València sub16, en el qual participaran per invitació, les huit jugadores espanyoles amb millor rànquing, i que es disputarà de forma paral·lela al torneig. Com en anteriors edicions, el BBVA Open Ciutat de València presenta un quadre principal individual de 32 jugadores, més 32 en la fase prèvia, que es disputarà a dos sets i un tercer en cas de ser necessari en super tiebreak, i 16 parelles en el quadre de dobles.

Partit de la tercera edició del BBVA Open Ciutat de València disputat en el Club de Tennis.

La nova normativa d’ITF que redueix els tornejos a set dies, “ens permetrà ampliar l’oferta de partits nocturns, una de les iniciatives de l’any passat, amb major acolliment”, ha explicat la directora del torneig. A més, Medina ha recalcat el caràcter “pioner del torneig, ja que som el primer torneig femení retransmès per televisió d’àmbit nacional”, ja que Eurosport emetrà dos partits de quarts de final, les dos semifinals i la final individual.

El BBVA Open Ciutat de València, manté la categoria 60.000+H, i tancarà per segona temporada consecutiva el circuit europeu de terra batuda, de manera que es crearà un mini circuit amb Saint Malo (França), Montreux (Suïssa) i Zagreb (Croàcia), amb el que “comptarem jugadores del top100”, ha explicat la directora del torneig.