cambio de hora

Toca acomiadar-se de l’horari d’hivern i abraçar un any més la rutina pre-estival. Aquesta matinada dormirem una hora menys, i és que els rellotges saltaran directament de les 2.00 a les 3.00.

Aquest canvi d’hora succeeix tots els anys l’últim diumenge de març en tota Europa, com a conseqüència de la Directiva Comunitària per a l’estalvi energètic. També succeeix en un altre mig centenar de països d’América del Sud i Àfrica, així com en algunes zones dels Estats Units i el Canadà.

Fa uns mesos coneixíem que aquest canvi d’hora podria ser l’últim a Europa i que en un futur pròxim viuríem amb un horari unificat per sempre. La Comissió Europea va llançar una consulta pública en la qual es qüestionava a prop de 4.6 milions de ciutadans quin model horari preferien, i un 80% es va mostrar a favor d’estandarditzar un únic horari. L’objectiu de Brussel·les era que els països decidiren abans del pròxim mes d’abril si preferien adoptar permanentment l’horari d’hivern o el d’estiu, però finalment va ajornar la data per falta de consens entre els 28.

Per tant, el que semblava imminent encara haurà d’esperar un temps més: serà com a mínim en 2021 quan finalment tinga lloc aquesta transformació. La comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu ha decidit pospondre la decisió de la Comissió Europea amb la finalitat que els diferents governs nacionals del continent tinguen més temps per a decidir.

I vosaltres, què preferiu?

Los efectos nocivos del cambio de hora: ¿Mito o realidad?

Ofrecen 2.000 euros por solo encender y apagar un reloj