CAMBIO DE HORA/ ¿Cuándo se cambia al horario de verano?

Amb l’arribada de la primavera, com ja és tradició, també arriba el canvi d’hora d’estiu. Aquest canvi d’hora permet l’augment de llum solar durant la jornada. L’últim diumenge de març, en aquest cas diumenge 28, avançarem el rellotge una hora, a les 02.00 seran les 03.00.

Aquest canvi està unificat per tots els països que formen la Unió Europea. Es realitza amb la finalitat d’allargar les hores de sol de la jornada, i així reduir el consum elèctric.

El canvi d’hora, malgrat ser unificat, ja ve diversos anys plantejant cert debat sobre la seua eliminació. La Comunitat Valenciana és una de les quals s’ha mostrat interessada en la seua eliminació, també Balears. En l’hipotètic cas de llevar el canvi d’hora, les comunitats continuarien amb l’horari d’estiu.

Segons defensen Les Corts, la permanència en l’horari d’estiu milloraria la qualitat de vida a nivell econòmic i social. Amb l’horari d’estiu, la jornada s’allarga, gaudint de més hores de sol, la qual cosa augmenta la realització d’activitats. També un altre dels punts beneficiats seria el turisme, que permetria un major temps per a les activitats culturals.

D’altra banda, no totes les comunitats espanyoles estan d’acord en aquesta proposta que porta anys fent-se. Les comunitats del nord, com poden ser Galícia o Astúries, no tindrien sol en les primeres hores del dia. Això significaria que la jornada donaria la sensació de començar més tard de l’habitual. Per això, el debat continua present, i després de moltes opinions i propostes, encara seguim amb els canvis d’hora.