Acaba el mes d’octubre i toca tornar a l’horari d’hivern. En la matinada del diumenge a les 3 seran les 2, però pot ser que per última vegada. I es que la Unió Europea ha anunciat que això té data de caducitat. Són molts els que critiquen els efectes nocius que genera este canvi i encara que els experts dubten de que siga completament cert sí que existeixen algunes dades sobre este tema.

Al marge dels infarts, els especialistes asseguren que no hi ha cap altre tipus de risc sempre que es parle d’una població sana. No ocorre igual en el cas de patir determinats trastorns o malalties.

A pesar de les veus expertes, a Europa la mesura és impopular. Així ho demostra l’última enquesta de Brussel·les on el 84% de la població va votar no al canvi d’hora. Assumir l’horari d’estiu tindria avantatges com vesprades més llargues a benefici de l’oci i del turisme però amb menys llum solar en els matins hivernals. Per contra, adoptar l’horari d’hivern significaria anar a treballar amb llum durant tot l’any a canvi d’eliminar una hora de les vesprades estivals.

De moment caldrà esperar a la decisió del Govern central i és que serà l’equip de Pedro Sánchez el responsable de comunicar-li a Europa l’horari que adoptarà Espanya a partir de 2019.

¿Es recomendable vacunarse contra la gripe?