Zaplana
Eduardo Zaplana tras firmar en la oficina de presentaciones del juzgado de guardia de Valéncia por segundo lunes consecutivo. EFE/Manuel Bruque

Eduardo Zaplana, expresident de la Generalitat Valenciana, ha reiterat una vegada més la seua innocència en el cas Erial en afirmar davant les portes del jutjat de guàrdia de València que no ha participat en cap adjudicació fraudulenta.

L’exministre de Treball ha assenyalat que «en el moment de la meua excarceració vaig emetre un comunicat, que és clar i que diu en síntesi dos coses que reitere fins a la sacietat». «La primera d’elles és que mai vaig participar en cap adjudicació il·legal ni en cap acte contrari a la legalitat en el temps en què vaig ser president», ha declarat per a explicar que una de les adjudicacions del cas investigat correspon a un període en el que ell ja no estava al capdavant de la Generalitat.

En referència als seus béns, Zaplana ha insistit que no té «ni comptes ni béns fora d’Espanya, és impossible; i ho reitere després d’haver llegit l’aixecament parcial del secret del sumari». A més, ha afirmat estar «desitjant poder declarar i aclarir tot el que siga necessari per a defensar la meua innocència, cosa que faré quan s’alce el secret del sumari, no el puc fer abans».

Eduardo Zaplana, en libertad

Toni Cantó critica el sistema de educación valenciano