1. Produïda la meua excarceració després de prop de nou mesos de presó provisional, i malgrat que el secret total de les actuacions judicials des que s’incoaren en 2015 m’impedeix conéixer els elements sobre els quals es basa la meua imputació, vull en aquest moment manifestar amb la major rotunditat que mai vaig participar en les adjudicacions de contractes de les quals se m’acusa d’haver cobrat comissions il·lícites; tal és el cas de les com les que es van produir després del procés de privatització de les ITV (en 1997) o el desenvolupament del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, l’adjudicació del qual en 2003 es produeix quan ja no era President de la Generalitat de València.
    2. En els diferents càrrecs públics que he tingut l’honor de desentelar mentre vaig estar dedicat a la política, probablement vaig cometre errors, però puc assegurar que mai coure ni un euro en suborns o comissions il·legals, ni em vaig apropiar ni vaig distraure fons o actius relacionats amb l’Administració Pública. En 2008 vaig abandonar voluntàriament l’activitat política i em dedique a l’activitat privada, sobre la qual també puc donar totes les explicacions siguen oportunes sobre la seua legalitat, transparència i regularitat.
    3. Desitge aclarir també, que no tinc ni he tingut cap compte a Suïssa ni en cap altre país fora d’Espanya, ni al meu nom ni al de tercers. Tinc la tranquil·litat absoluta de poder defensar la meua innocència quan se’m permeta.
    4. Finalment, donar les gràcies a quantes persones m’han manifestat el seu suport en moments tan complicats i a aquells que preocupats pel meu estat de salut es van manifestar públicament defensant la meua excarceració. Mai oblidaré aquestes manifestacions privades i públiques que s’han produït en aquests mesos.
    5. En virtut d’aquest deute de gratitud i perquè també li ho dec als valencians que en algun moment van confiar en mi, dedicaré tots els meus esforços a demostrar la meua innocència i a restaurar l’honorabilitat del meu nom, perquè les meues filles i els meus néts puguen portar-lo amb orgull. Només espere que la malaltia que patisc em concedisca almenys el temps suficient per a complir amb aquesta darrera comesa.