Eduardo Zaplana, en llibertat

La jueza deja libre al expresidente de la Generalitat junto al abogado Francisco Grau y el exdirectivo de Terra Mítica Joaquín Barceló

L’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana ha sigut posat en llibertat provisional després de nou mesos de presó segons ha pogut confirmar la redacció de 7 Televalencia amb fonts pròximes al Cas Erial.

La decisió de la jutgessa inclou a més als altres dos detinguts, Joaquín Barceló i FranciscoGrau, els qui també estaven acusats pel suposat pagament de comissions durant el mandat de l’expresident al capdavant de la Comunitat Valenciana.

A Zaplana, de 62 anys, li van diagnosticar leucèmia en 2015 i, després de sotmetre’s a un trasplantament de medul·la, porta tres anys rebent tractament a l’Hospital Universitari i Politècnic de la Fe. Des que va ingressar en la presó de Picassent a la fi de maig, les autoritats penitenciàries han hagut de traslladar-li en diverses ocasions a este centre per problemes de salut.

Basant-se en el seu delicat estat de salut, els advocats de l’expresident valencià han demanat des del primer moment la seua llibertat condicional o la presó atenuada, que equival a l’arrest domiciliari, però tant la Fiscalia Anticorrupció com la jutgessa van rebutjar aquests recursos perquè consideraven que existia un risc de fugida i de destrucció de proves.

Així mateix, el passat 11 de juliol la pròpia Audiència Provincial de València negava per segona vegada aquesta petició dels advocats, confirmant així la decisió del Jutjat d’Instrucció número 8 de València.

Zaplana defiende su inocencia en un comunicado