fin de año
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia durante las campanadas en Nochevieja.

El president de la Generalitat ValencianaXimo Puig, ha sigut clar pel que fa al toc de queda d’aquest Nadal. No hi haurà una rectificació per part del Consell sobre aquest tema. Per tant, els valencians no podran prendre els raïms fora de casa per a donar la benvinguda a 2021.

El cap del Consell ha assegurat que la Comunitat Valenciana és “de les més restrictives” a nivell d’horaris. No obstant això, ha afegit que les mesures no s’han pres “de manera compulsiva”. Segons Puig, la Generalitat va analitzar la situació epidemiològica per a “intentar donar una resposta serena i equilibrada”.

Puig també s’ha mostrat preocupat per l’auge del tardeo. No obstant això, ha admès que les restriccions de mobilitat nocturna “són suficients”. A més, ha recordat que “qualsevol irresponsabilitat” pot “acabar afectant molta gent”. Per això, el líder del PSPV-PSOE ha tornat a fer una crida a la responsabilitat “cara a final d’any” per a “no baixar els braços”.

Així, tal com es va establir el passat 17 de desembre, la Comunitat Valenciana tindrà limitada la mobilitat de Nit de cap d’any a partir de les 24:00 hores. Per a la resta de dies del període nadalenc, el toc de queda continuarà arrancant a les 23.00 hores.

El 15 de gener és el dia que la Generalitat té previst acabar amb les restriccions actuals. No obstant això, tot dependrà finalment de l’evolució de la pandèmia en el territori valencià.