confinamiento
Un coche de la Policía Local en la céntrica calle de la Paz de Valencia durante el Estado de Alarma.

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) veu amb bons ulls prorrogar el toc de queda. El Ministeri Públic ha donat llum verda a la proposta del Consell d’ampliar la restricció de la mobilitat nocturna dos setmanes més.

Diumenge que ve 24 de maig és la data que havia marcat el TSJCV per a donar per conclosa la restricció. Malgrat això, el president de la Generalitat, Ximo Puigja havia mostrat el seu desig de prorrogar la mesura. Per tant, sembla que el toc de queda continuarà encara que amb novetats.

Puig va avançar aquest dimecres que des del Consell s’estava estudiant sol·licitar una ampliació amb canvi horari. L’objectiu és retardar l’hora d’inici del toc de queda una hora més. Així, a partir del dilluns la restricció de la mobilitat nocturna passaria a començar a les 01.00 hores. Per contra, l’hora de finalització no variaria i es mantindria a les 06.00 hores.

Aquest canvi horari també es vol traslladar a l’hostaleria valenciana. Amb el retard del toc de queda, els bars i terrasses tindrien permès obrir fins a les 24:30 hores. Amb això es vol permetre l’oferir un servei complet de sopars i repercutir en la recuperació econòmica.

No obstant això, ara el pròxim pas dependrà de la sala contenciosa administrativa del TSJCV perquè haurà de pronunciar-se en les pròximes hores per a validar la mesura.