Ximo Puig pone fecha al anuncio de las restricciones navideñas
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia en Navidad. / Foto: Clotilde Sarrió (Flickr)

El president de la Generalitat ValencianaXimo Puig, ha decretat noves mesures per a Nadal. El gran increment de contagis viscut aquesta setmana com a conseqüència del pont de desembre ha portat al Consell a aplicar restriccions més severes a les marcades en el pla inicial del nadal.

Serà a partir del pròxim 21 de desembre quan la nova regulació entre en vigor. Aquesta es mantindrà fins al divendres 15 de gener segons les primeres previsions del Govern valencià.

Per tant, a partir del dilluns s’ampliaran les hores de restricció de mobilitat nocturna. El toc de queda arrancarà a les 23.00 hores i finalitzarà a les 06.00 hores. Únicament es contemplen dos excepcions: Nit de Nadal i Nit de cap d’any. Així, tant el 24 com el 31 de desembre el toc de queda arrancarà a les 24:00 hores.

Respecte a les reunions familiars i socials no hi haurà canvis i es mantindran els trobades de 6 persones. Per tant, s’elimina la possibilitat de reunions de 10 en Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i Any Nou. A més, durant els dies clau de Nadal aquestes 6 persones hauran de pertànyer com a màxim a 2 grups de convivència.

En tercer lloc es troba el confinament perimetral autonòmic. Aquest es mantindrà inalterat durant tot el període nadalenc. La restricció d’entrar i eixir al territori de la Comunitat Valenciana continuarà vigent fins al 15 de gener excepte casos excepcionals contemplats en la norma.

“No estem jugant-nos el Nadal sinó la vida, el treball i el futur”

Puig ha justificat les mesures a causa de dos indicadors “que ens obliguen a reaccionar”. D’una banda l’augment de la incidència del virus en l’última setmana. Aquesta ha crescut un 27% amb el registre de més de 2.000 casos diaris durant quatre dies consecutius.

A més, ha assegurat que l’objectiu d’aquestes mesures és restringir els contactes socials. La finalitat és “aplanar la corba de contagis que, com en tota Europa, també està repuntant en la nostra Comunitat”. “La velocitat amb la qual estan creixent els contagis a les portes de l’hivern preocupa en tota Europa, a Espanya i també en la Comunitat Valenciana. Per això, i davant la proximitat de les festes de Nadal resulta inevitable adoptar decisions”, ha afegit.

És dolorós haver de restringir, més encara, el Nadal. Però hem de fer-ho per prudència, per seguretat i per responsabilitat”. Així mateix ha demanat disculpes perquè les noves mesures suposen “trastocar els plans i la vida de milers de ciutadans i famílies”. Encara que “no ens agrada generar incertesa ni corregir mesures anunciades fa només 12 dies, la situació de la pandèmia canvia i hem d’adaptar-nos a ella per a poder-la combatre millor”.

Puig ha manifestat que “no podem confondre les prioritats, perquè no estem jugant-nos el Nadal sinó la vida, el treball i el futur de molts valencians”.