Aemet activa la alerta amarilla en la Comunitat Valenciana
Control de la Guardia Civil en una carretera valenciana,

El fenomen de la ‘Bèstia de l’Est’, el mateix que en 2021 va provocar la gran nevada de Filomena, podria repetir-se encara que sense neu. Els meteoròlegs han avançat que s’espera l’arribada d’una gran massa d’aire molt fred procedent de Sibèria.

Els principals models meteorològics assenyalen que aquesta massa d’aire podria despenjar-se cap a Europa afectant a Espanya. En aquest cas hi haurà una baixada radical de les temperatures. No obstant això, al no esperar-se una borrasca carregada de precipitacions com va succeir en 2021, no tornaria a produir-se una gran nevada com la de Filomena.

Les previsions apunten al fet que la denominada ‘Bèstia de l’Est’ podria arribar a partir del dijous. En el cas de València es desplomaran les temperatures que passaran de màximes de 20° a valors de 16° en la costa i 12° a l’interior.

Les mínimes també cauran considerablement arribant-se a valors per davall dels 0° el cap de setmana. Localitats de l’interior com Requena aconseguiran els -1º en la matinada del divendres al dissabte. En la resta de la província, les mínimes es quedaran en valors de 5 a 8 graus.

A aquest fred li acompanyarà la inestabilitat en la Comunitat Valenciana. Des del mateix dijous s’esperen probables precipitacions durant la vesprada, que seran més abundants en el litoral. A més, no es descarten gelades febles puntuals a l’interior del terç nord valencià.

Per al divendres, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avançat probables precipitacions al llarg de l’àrea mediterrània. Segons assenyalen, podran acumular grans quantitats a Balears i zones de Catalunya i de la Comunitat pròximes al litoral. Cara a la fi de setmana encara hi ha un ampli marge d’incertesa encara que continuaran sent probables precipitacions.