10
FOTO ©MIGUEL BERROCAL

A pesar que els col·legis electorals van tancar les seues portes diumenge passat el recompte de vots del 10-N encara no ha cessat i és que encara falten aquells que procedeixen de residents en l’exterior.

De moment els escons que canviarien són els referents al Partit Popular i al PNV i és que, de forma provisional, el PP sumaria un nou diputat passant de 88 a 89 parlamentaris mentres que el PNV perdria un baixant de set a sis representants.

De quedar-se així, la candidata basca del Partito Popular, Beatriz Fanjul, entraria a formar part del Congrés dels Diputats el que podria suposar un vot més en contra a la investidura de Pedro Sánchez ja que de moment el líder dels populars, Pablo Casado, ha dit “no” a la formació d’un Govern progressista integrat pel PSOE i Unides Podemos.

No obstant això, les dades encara podrien variar lleugerament pels vots de l’exterior i possibles impugnacions pel que encara caldrà esperar a l’acta definitiva per a conèixer la totalitat d’escons obtinguts per cada partit en un panorama que cada diputat de la Cambra baixa és clau per al desbloqueig del Govern nacional.