Pablo Casado se despide del Congreso y Sánchez confirma que no habrá adelanto electoral
El líder del PP, Pablo Casado, abandonando el Congreso de los Diputados. / EDUARDO PARRA (EUROPA PRESS)

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, s’ha acomiadat aquest matí del Congrés dels Diputats. Quasi tots els diputats populars s’han alçat entre aplaudiments en el qual ha sigut l’últim duel de Casado i el president del Govern, Pedro Sánchez.

El popular ha arribat al Ple del Congrés acompanyat de la portaveu, Cuca Gamarra; el secretari de Comunicació, Pablo Montesinos; la responsable d’Organització, Ana Beltrán, i alguns altres diputats afins a Casado.

A diferència de les seues intervencions habituals, Casado ha realitzat el seu discurs llegint els papers. A més, no ha utilitzat el seu segon torn per a replicar a Sánchez. El popular ha arrancat amb paraules de record al colp d’estat en el dia del seu 41è aniversari. Ha assenyalat que llavors Espanya “va superar les enemistats i fractures amb un pacte constitucional exemplar”.

D’altra banda, s’ha dirigit a Sánchez i ha advertit de la necessitat de “eixamplar l’espai de la centralitat” amb l’objectiu que PP i PSOE puguen “guanyar en ell” sense “pactes amb els quals no creuen a Espanya, ni d’aliances amb els quals van atemptar en ella”.

“Entenc la política des de la defensa dels més nobles principis i valors; des del respecte als adversaris i el lliurament als companys. Tot per a servir a Espanya i a la causa de la llibertat”, ha confessat.

Després de concloure han començat els aplaudiments de el Grup Popular encara que amb excepcions. Alguns diputats com Marta González o Cayetana Álvarez de Toledo han preferit guardar silenci.

SÁNCHEZ GARANTIZA LA CONTINUÏTAT DE LA LEGISLATURA

El president del Govern ha esperat a la fi de l’ovació per a dirigir-se a Casado. Aquest li ha desitjat “sort en el personal” malgrat la seua “discrepància política”. A més, ha avançat que no avançarà les eleccions generals.

“Els anuncie que el Govern d’Espanya no avançarà les eleccions generals no dissoldrà de manera anticipada les Corts Generals. No ho farem”, ha anunciat Sánchez. “Les eleccions generals es convocaran quan corresponguen i els partits ací presents competirem per a guanyar aqueixes eleccions”.

Després d’escoltar el discurs de Sánchez, Casado ha abandonat ràpidament l’hemicicle. La seua eixida s’ha realitzat sense declaracions als mitjans i sense respondre a la seua possible presentació al congrés extraordinari.