Un total de 430 hectàrees de l’illa de la Palma han quedat engolides per la lava del volcà de Cim Vell. Fer-se una idea del que aquesta xifra representa és complicat. No obstant això, una eina dissenyada pel diari El País superposa la superfície arrasada per la bugada en qualsevol lloc del món.

Fent ús d’aquesta superposició d’imatges, podem mostrar quin seria l’efecte del volcà de la Palma si haguera estat a València. Les 430 hectàrees afectades suposarien perdre gran part del centre de la ciutat; el barri de l’Eixample; tota la zona de Camins del Grau; el districte d’Algiros incloent l’estadi de Mestalla; l’Albereda; gran part dels jardins del Túria; els jardins de Monforte; el parc de Vivers; la Ciutat de les Arts i les Ciències; i la Marina de València arribant fins a la platja de la Malva-rosa.

Superfície que desapareixeria a València amb una explosió com la del volcà de La Palma.

En altres àmbits més internacionals, la superfície perduda és similar a la grandària del famós Central Park de Nova York. A més, en ella podria construir-se quatre vegades la Ciutat Prohibida de la Xina o alçar-se dues vegades l’estat de Mònaco íntegrament.

Per contra, l’erupció del volcà ha suposat guanyar-li espai al mar amb un delta lávico de 40 hectàrees. En la nova superfície cabria la Ciutat del Vaticà, la piràmide de Kheops o l’estadi de Maracaná. Ara aquesta nova línies de costa obligarà a redibuixar els mapes de La Palma per a configurar el nou disseny de l’illa.