La nube de azufre del volcán de La Palma llegará a Valencia
Una casa en mitad de la lava del volcán de La Palma queda a salvo de ser destrozada por la lava. / Equipo I Love The World

L’erupció del volcà de la Palma també tindrà conseqüències sobre el territori valencià. El núvol de diòxid de sofre conseqüent de l’expulsió de lava, arribarà aquest dijous a la Comunitat Valenciana.

Segons les prediccions dels experts, el núvol ja s’està dirigint a la Península. S’espera que aquesta entre per Múrcia i a partir d’ací s’estenga a les províncies més pròximes. Serà al llarg del divendres quan el diòxid de sofre cobrirà tot el territori nacional.

El sistema Copernicus de la Unió Europea ha sigut el responsable de donar la veu d’alarma. Aquest s’encarrega de mesurar les repercussions de fenòmens naturals com l’esdevingut a les Illes Canàries.

De moment, els vents aïllats han desplaçat el núvol del volcà cap a la costa africana. No obstant això, aquesta començarà a ascendir cap al nord fins a aconseguir Espanya i arribar al Golf de València.

Quant a la repercussió en la salut, s’ha assenyalat que no comportarà cap risc per als ciutadans. Les partícules de diòxid de sofre que arribaran a la Comunitat Valenciana estaran molt diluïdes. Asseguren que aquesta només és perjudicial als voltants del volcà Cumbre Vieja.

Hui el volcà ha entrat en la seua fase més explosiva amb una lava que ha aconseguit els 12 metres d’altura. De moment hi ha més de 320 edificis destruïts i les previsions parlen que l’erupció podria estendre’s fins a un període de 24 a 84 dies.