Variantes ‘delta’ y ‘delta plus’: síntomas, diferencias y su situación en España
25/09/2020 Prueba PCR POLITICA ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA GVA

Els casos de Covid-19 relacionats amb la nova variant Ómicron que s’han detectat fins Hui a Sud-àfrica han sigut “suaus”. No obstant això, el nombre de contagis identificats encara és baix per a traure conclusions i la situació pot canviar en les pròximes setmanes.

Així ho ha assegurat la doctora Angelique Coetzee, presidenta de l’Associació Mèdica de Sud-àfrica. Ella va ser la que va detectar Ómicron al país sud-africà i hui dia està atenent i estudiant l’evolució dels pacients que presenten aquest cep.

Assegura que els símptomes que es repeteixen en els diferents casos són el mal de cap, el cansament i picor en la gola. Aquests són diferents als ocasionats per altres variants prèvies del coronavirus. Alguns d’aquests símptomes eren la pèrdua del gust i l’olfacte sumat a la febre i el dolor de la gola.

A pesar que de moment no estan sorgint casos de gravetat, aquests símptomes són molt comuns en altres infeccions respiratòries. Això podria portar a la confusió de la identificació de la variant Ómicron amb un refredat o catarro comú. De fet, s’especula que els infectats amb aquesta variant probablement han sigut contagiats per no identificar els símptomes.

Cal matisar que durant l’evolució dels infectats els símptomes han desaparegut entre els 2 i els 5 dies després del seu positiu. Per tant, aquestes persones es troben en un estat de salut favorable. No obstant això, continuen sent estudiades per a veure l’evolució del virus en els últims dies de la infecció del cep.

Malgrat els aparents símptomes lleus, Coetzee ha recordat que la majoria dels casos es tracta de joves sud-africans. Per això, encara no hi ha estudis de com actua en grups de risc.