Sanidad recomienda limitar el número de amigos y familiares en eventos navideños
Cena de Navidad en tiempos de pandemia. / SABRINA BRACHER (iSTOCK)

Unes festes sense més restriccions però amb limitació de participants en els esdeveniments nadalencs. Així és el Nadal que remena el Ministeri de Sanitat per a aquest mes de desembre.

El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha publicat la sisena edició del document que avalua el risc de les variants del coronavirus davant l’arribada d’Ómicron.

Segons el document, es considera recomanable limitar el nombre d’assistents als “esdeveniments públics i socials” que tinguen lloc en els pròxims dies cara a Nadal. De la mateixa manera, arreplega que han d’intensificar-se els controls dels viatgers procedents d’Àfrica. L’objectiu és frenar l’avanç de la variant Ómicron, amb quatre casos a Espanya de moment, i evitar el repunt viscut després de les festes de 2021.

D’altra banda, el Govern pretén no imposar més restriccions aquest mes de desembre. El full de ruta és avançar en la vacunació i mantenir la prevenció. Amb això es pretén parar el virus però sense danyar l’economia.

PUIG DESCARTA MÉS RESTRICCIONS EN NADAL

A nivell autonòmic, el president de la Generalitat, Ximo Puig, també descarta aplicar noves restriccions per Nadal. Segons ha avançat aquest matí, la situació es troba “controlada” encara que ha reconegut “preocupació” per l’augment de contagis. A més, ha admès que encara no hi ha casos d’Ómicron en la Comunitat però “ràpid o vesprada aqueixa variant arribarà”.

Encara que no entra en els plans del Consell limitar les reunions socials, sí ha demanat “mantenir les precaucions”. “El que és clar és que els contagis es produeixen quan hi ha més contactes”, ha recordat.

“En el cas de la Comunitat Valenciana l’actiu principal que tenim és continuar amb la vacunació. Ara ja estem amb les segones dosis per als vacunats amb Janssen i les terceres de les altres vacunes per a majors de 60 anys. Això és fonamental, hem de continuar amb la corresponsabilitat de la ciutadania“, ha apuntat Puig.