Las calles de Valencia se llenan de turistas tras el fin del estado de alarma
Un matrimonio pasea por Alboraya con mascarilla./ EFE

No hi haurà noves restriccions sanitàries en la Comunitat Valenciana malgrat l’auge de contagis. El president de la Generalitat, Ximo Puigha assegurat descartar l’aplicació de mesures restrictives davant l’augment de casos en la setena ona del coronavirus.

Així ho ha anunciat el líder del consell en una convocatòria “d’urgència” davant els mitjans després de la reunió mantinguda amb el comitè d’experts en la qual s’ha analitzat l’evolució de la pandèmia de COVID-19 en l’autonomia.

Segons ha assenyalat el mateix Puig, s’ha optat per no imposar noves restriccions. El motiu és que les previsions ja apunten a un pròxim descens dels contagis. En paraules del president, la corba comença a aplanar-se i en 10 o 15 dies s’arribarà al pic.

Puig ha assegurat que en aquests moments “la nova variant és de ràpida propagació”. No obstant això, ha declarat que queda patent que la gravetat és menor en aquelles persones que estan vacunades. També ha reconegut que els hospitals valencians “estan preparats” per a fer front a aquesta nova onada de contagis.

No obstant això, Puig ha apel·lat a la prudència i ha demanat precaució a la població. Aquest ha insistit en la necessitat d’estar vigilants “perquè la COVID no està de vacances“. “No hi haurà restriccions i els punts de vacunació sense cita es mantindran perquè les vacunes són la millor garantia”, ha declarat.

Puig també ha recomanat l’ús de mascaretes tant en aglomeracions com en espais interiors. A més, ha recordat que la mascareta continua sent obligatoria en els centres sanitaris i en el transport públic.