La OMS cree que los pacientes Covid no están protegidos contra Ómicron
Un hombre con mascarilla pasea por Atenas. - Socrates Baltagiannis/dpa

La vicepresidenta del Grup Assessor Tècnic sobre l’Evolució del SARS-CoV-2 de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Anne von Gottberg, ha revelat que els supervivents del coronavirus podrien no estar protegits contra la variant Ómicron.

“Creiem que aqueixa infecció prèvia no proporciona protecció contra la infecció deguda a Ómicron. No obstant això, és d’esperar que els proporcione protecció contra l’ingrés a l’hospital i la mort. Això és bastant gran perquè la infecció prèvia solia protegir contra delta i ara amb ómicron no sembla ser el cas”, ha avançat en roda de premsa.

No obstant això, a pesar que existeix risc de reinfecció, l’experta sí que confia en la protecció de les bovines. “Hem vist un augment constant de la protecció utilitzant vacunes amb les altres variants. Les vacunes sempre han resistit per a prevenir la malaltia greu i l’ingrés als hospitals i la mort”.

L’AVANÇ DE LA VARIANT ÓMICRON

Respecte a la situació d’Àfrica, Ómicron continua creixent i només en l’última jornada s’han sumat més de 8.000 nous casos a Sud-àfrica. Von Gottberg ha alertat que els contagis augmenten “a un ritme ràpid”.

Quant a l’avanç d’Ómicron a nivell internacional, el director d’Emergències de l’OMS a Àfrica, Salam Gueye, ha advertit que ja hi ha més de 20 països amb casos de la nova variant, entre ells Espanya. A més, segons l’expert s’espera que continue arribant a més països en les pròximes setmanes.

Gueye ha recordat que encara es continua investigant com és la nova variant del coronavirus. L’objectiu és conèixer el seu nivell de contagi, la gravetat de contraure-la i l’eficàcia de la vacuna contra aquesta. “La seua aparició és un duro recordatori que s’han de redoblar els esforços per a frenar la transmissió de la COVID-19”.