pisos

El Pla de Promoció de Vivenda (2018-2021) d’AUMSA preveu 177 noves vivendes públiques en règim de lloguer en dos anys, que tindran un preu d’entre 4 a 5 euros per metre quadrat i s’ubicaran majoritàriament al centre històric i a la zona de les Moreres, junt al barri de Natzaret.

També es construiran 70 noves vivendes a l’avinguda de Tarongers. Amb una inversió de 26.643.963,65 euros, la majoria de les actuacions es troben en fase de llicència d’obra o en fase de licitació d’obra i, a més, proporcionaran unes vivendes que s’avancen a la Directiva Europea d’Eficiència Energètica per a 2020 amb la incorporació de mesures per facilitar el consum quasi nul.

Així, eixos nous edificis incorporaran els objectius que marca eixa directiva europea, que són: reduir la demanda energètica en tancaments i orientació; reduir el consum durant el rendiment de les instal·lacions incorporant sistemes eficients com ara l’aerotèrmia; implementar les energies renovables com ara la geotèrmia, plaques solars fotovoltaiques i plaques solars tèrmiques; millorar la gestió energètica mitjançant auditories i la introducció de monitoratge real de consum.

Així mateix, els aparcaments dels edificis tindran punts de recàrrega per a cotxes elèctrics per a avançar també a esta obligatorietat europea que posa com a termini gener de 2021.

Ubicació dels nous pisos

Les vivendes del centre històric estan ubicades a carrer de Soguers, 12 (quatre vivendes); Ripalda, 10 (tres vivendes i quatre places d’aparcament); Ripalda, 17 i 19 (nou vivendes, cinc places d’aparcament i set trasters); Fos, 7 i 9 (onze vivendes); Tapineria, 20 (tres vivendes i un local comercial), Tapineria, 22 (tres vivendes, un local comercial i dos places d’aparcament).

A la zona de les Moreres, les vivendes es troben al carrer de l’Alqueria de Favero, 8 (onze vivendes, dos locals comercials, 21 places d’aparcament i onze trasters), Moreres (41 vivendes i un local comercial, de moment), i Barraques del Figuero (22 vivendes, un local comercial, 26 places d’aparcament i 22 trasters).

A més, a l’avinguda dels Tarongers hi ha previstes 70 vivendes, un espai per a locals comercials de 605,41 m2 i 70 m2 tant per a places d’aparcament com per a trasters.