Cinco locales para tomar chocolate con churros en Valencia
Dos jóvenes sentadas en una terraza de Valencia. / EFE

El Ple de l’Ajuntament de València ha aprovat hui la nova Ordenança Municipal Contra la Contaminació Acústica. Aquesta normativa, entre altres mesures, preveu limitar la creació de Zones d’Acumulació Hostalera.

Una de les grans novetats que inclou respecte a la normativa en vigor està la regulació de l’obertura de bars i restaurants. Segons estableix el text, les noves obertures hauran de guardar una distància mínima de 30 metres l’un de l’altre. Amb això es limitarà l’aparició de nous carrers replets de locals hostalers sense activitats musicals.

De la mateixa manera succeirà amb els pubs. Els establiments amb ambientació musical hauran de guardar una distància mínima de 65 metres. “La mesura serà aplicable en tota la ciutat i permetrà limitar la creació de Zones d’Acumulació Hostalera”, ha manifestat el regidor de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi.

ADEU A LA MÚSICA A LES PLATGES DE VALÈNCIA

Tal com ja es va anunciar, la nova ordenança inclou un nou capítol específic sobre soroll a les platges. Aquest estiu els banyistes tindran prohibit posar música, una pràctica molt habitual entre grups de joves. Sí que podrà sonar aquella música procedent dels quiosquets que disposen d’autorització per a estar en l’arena.

Un altre aspecte que quedarà regulat són els tocs de les campanes procedents de les esglésies. Un total de sis articles i un annex regularan els campanars amb la finalitat de poder preservar aquest Espai Sonor d’Importància Cultural i cobrir el buit legal que tenia l’anterior ordenança.

D’altra banda, la nova regulació potència i reforça la labor que exerceix la Policia Local en la vigilància, control, mediació i resolució de molèsties per contaminació acústica derivades de la convivència ciutadana.