mundial valencia

(ALBA SÁEZ).- València pretén vestir-se de gala i acollir els esdeveniments més importants dins de la cultura i l’esport, tant a nivell nacional com internacional. Els premis Goya o el Mundial de futbol de 2031 són alguns dels objectius que té fixats la terreta.

PREMIS GOYA 

La major festa del cinema espanyol podria celebrar-se a València. Amb motiu del centenari del naixement del director de cinema valencià Luis García Berlanga, s’estima la possibilitat que València apadrine la gala dels premis Goya de l’any 2021. També s’estudia optar per acollir també la gala dels premis Feroz.

MUNDIAL DE FUTBOL 2030

València s’ofereix com una de les seus per al mundial de futbol de 2030. Aquesta opció seria possible si, finalment, Espanya i Portugal presentaren una candidatura conjunta per a acollir la competició.

Joan Ribó preveu que tant el nou estadi de Mestalla com la ciutat esportiva del Llevant estarien llestes per a rebre el mundial l’any 2030. L’alcalde considera que “la ciutat destaca des de fa alguns anys per l’organització d’esdeveniment esportius de primer nivell” com la Copa d’Amèrica, la Fórmula 1 o la Copa Davis.

La Plaça de Bous de València durant la Copa Davis.

EUROBASKET FEMENÍ 

La notícia de l’Eurobasket Femení en 2021 ja està confirmat. València serà l’única seu espanyola on es disputaran els partits de bàsquet femení que donaran pas al basket europeu. La Font de Sant Lluís i l’Alqueria del Basket seran els escenaris on les xiques es proclamaran com a campiones de l’Eurobasket.

NBA

València vol més i es remena la possibilitat que siga la província espanyola que competisca amb Londres per a la celebració dels partits europeus en l’NBA. Per a això, compta amb el disseny de la construcció d’un nou recinte esportiu annex a l’Aqueria del Basket. València vol aconseguir ser la primera ciutat d’Espanya a albergar un partit oficial de la millor competició de bàsquet del món a partir de 2022, la data prevista per a la inauguració.