La UCO trasllada a Zaplana a Madrid per a registrar el seu despatx i domicili

L'expresident de la Generalitat podria ser un dels capitosts de l'Operació Erial en formar una organització destinada al cobrament de comissions d'adjudicacions irregulars.

Zaplana

Diversos agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han traslladat a primera hora del matí a Madrid al que fóra president de la Generalitat durant huit anys (1995-2002), Eduardo Zaplana, per a procedir al registre del seu habitatge i despatx.

Segons ha informat l’Agència EFE, Zaplana ha eixit de la Comandància de València, on es trobava detingut des de la passada jornada, per a estar al costat dels investigadors que hui procediran a registrar les propietats de l’exministre de Treball en la capital després dels realitzats a València i Benidorm.

Eduardo Zaplana és un dels sis detinguts en la denominada Operació Erial per presumpte blanqueig de capitals i malversació de cabals públics. Una recerca dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d’instrucció número huit de València en la que també s’ha detingut a Vicente Cotino, nebot de Juan Cotino, qui serà citat per a declarar com investigat.

Pel que sembla, Zaplana podria ser un dels principals capitosts d’un organització utilitzada per a cobrar comissions d’adjudicacions irregulars, una de les pràctiques més comunes en matèria de corrupció política. En estes adjudicacions destacarien dos projectes: la privatització del servei de les ITV (Inspeccions Tècniques de Vehicles) i l’explotació del parc eòlic de la Comunitat Valenciana juntament amb l’empresa Sedesa de Cotino.