Alfonso Grau ix de la presó després de sis mesos a la presó

La jutgessa del cas Azud imposa a l'exvicealcalde de València compareixences "apud acta" cada 15 dies i la retirada del passaport per a no eixir del territori nacional

Alfonso Grau sale de la cárcel tras seis meses en prisión
13-05-2021 El exvicealcalde Alfonso Grau sale detenido de su casa POLITICA ESPAÑA EUROPA JUSTICIA COMUNIDAD VALENCIANA EUROPA PRESS TV

El Jutjat d’Instrucció número 13 de València ha decretat aquest matí la llibertat provisional amb càrrecs per a Alfonso Grau. L’exvicealcalde de València amb el Partit Popular, investigat pel cas Azud, abandonarà la presó a les seues 80 anys després de sis mesos a la presó.

Així ho ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Segons han avançat, la instructora ha imposat a Grau compareixences “apud acta. Aquestes es realitzaran en seu judicial cada 15 dies. A més, l’investigat tindrà prohibit eixir del territori nacional pel que li serà retirat el passaport.

Alfonso Grau va ser detingut el mes de maig passat i era l’últim dels investigats pel cas Azud que encara romania entre reixes. Se li investiguen delictes de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d’influències, associació il·lícita i grup criminal.

Tant Grau com l’exsubdelegado del Govern a València Rafael Rubio (PSPV) estan acusats pel cobrament de mossegades a canvi d’adjudicacions d’infraestructures. El primer hauria guanyat al voltant d’un milió d’euros mentre el socialista s’hauria embutxacat 300.000.

Al marge del cas Assut, Grau també està sent investigat pel cas Imelsa. A més, va ser condemnat a quatre anys de presó. La pena va ser ratificada pel TSJCV per acceptar rellotges de luxe durant la seua etapa a l’Ajuntament. Aquest els rebia d’un contractista, els canviava per uns altres més cars i pagava la diferència.