La Audiencia de Valencia archiva la causa del pitufeo contra los exconcejales del PP
Rita Barberá junto a Vicente Igual, uno de los exconcejales sobre el que se ha archivado el caso.

La secció quarta de l’Audiència de València ha arxivat la causa del presumpte blanqueig de capitals a l’Ajuntament de València contra 13 exregidors i exassessors del Partit Popular. Els magistrats accepten així el recurs presentat per alguns dels edils populars.

Aquests han validat els arguments dels recurrents en considerar que “de cap manera pot sostenir-se més enllà de l’espai de la mera sospita, que els apel·lants van rebre els diners bruts proposats i van consumar amb aquesta acció l’injust típic característic del delicte imputat”.

L’acte afecta a María Jesús Puchalt Farinós; Francisco Lledó Aucejo; Vicente Igual Alandete; Silvestre Senent Ferrer; María Dolores Cubells Fuertes; Juan Pedro Gómez Cerón; Ignacio Pou Santonja; José Navarro; Andrés Rodríguez Guisado Bolinches; Lourdes Bernal Sanchis; Félix Crespo Hellín; Beatriz Simón Castellets i Manuel Mas Gaspar.

A més, l’acte de l’Audiència de València suposa una decisió ferma que ja no es podrà recórrer. No obstant això, en tractar-se d’un arxiu provisional, encara podria reobrir-se si sorgiren noves informacions.