Toni Cantó se alía con Ayuso para dirigir la nueva Oficina del Español
La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, junto a Toni Cantó. / EFE

L’exportavoz de Ciutadans a València, Toni Cantó, inicia nou rumb a Madrid. L’actor i polític se situarà al capdavant de la Nova Oficina de l’Espanyol impulsada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

El Consell de Govern madrileny ha aprovat hui la nova estructura d’aquest departament de recent creació. Segons ha informat Europa Press, es tracta d’un organisme dependent de la Conselleria de Cultura, Turisme i Esports.

L’objectiu de la nova Oficina de l’Espanyol és promocionar Madrid com a “capital europea de l’espanyol”. Per a això, Cantó haurà d’exercir d’interlocutor entre institucions per a impulsar les oportunitats econòmiques de l’espanyol. També col·laborarà activament amb entitats que treballen per l’impuls de l’idioma.

“La llengua espanyola és un actiu cultural, social i econòmic que compartim amb quasi 600 milions de persones a tot el món i que té un potencial extraordinari que la Comunitat de Madrid explotarà. L’objectiu és fer de Madrid la capital de l’espanyol a Europa. Aconseguir-ho tindria grans beneficis no solament en l’àmbit cultural i acadèmic, també en el turístic, econòmic i empresarial”, han assenyalat des de l’Executiu madrileny.

D’altra banda, l’Oficina de l’Espanyol tractarà de cercar sinergies amb entitats culturals internacionals. La finalitat d’això serà traçar accions que posen en valor l’espanyol. A més, es fomentarà l’organització de trobades que servisquen com a debat sobre l’idioma amb experts i líders d’opinió.