ÚLTIMA HORA | Pablo Casado acuerda su dimisión del Partido Popular
(I-D) El presidente del PP, Pablo Casado; el presidente de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijoo y la presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a su llegada al acto institucional por el Día de la Constitución en el Congreso de los Diputados, a 6 de diciembre de 2021, en Madrid (España). El Congreso celebra este lunes el 43º aniversario de la Constitución de 1978 sin público y en las inmediaciones de la escalinata de la Puerta de los Leones por segundo año consecutivo a causa de la evolución de la pandemia de coronavirus. Los grupos parlamentarios de ERC, PNV, EH Bildu, JuntsXCat, PDeCaT, CUO, Compromís y el BNG no han acudido al acto, al igual que en años anteriores. El 43 aniversario de la Constitución se produce en un momento en el que la posibilidad de su reforma se encuentra paralizada por los partidos. 06 DICIEMBRE 2021;CONSTITUCION;CONGRESO;43 ANIVERSARIO;PARTIDOS Eduardo Parra / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 06/12/2021

La guerra interna del Partit Popular està més prop de signar el tractat de pau. El líder del PP, Pablo Casado, dimitirà aquest dimecres. Així ho ha acordat el president popular amb els barons, els qui li han donat fins demà per a pactar la seua eixida.

Segons ha publicat El Periódico de España, la cúpula del partit es reunirà d’urgència aquesta mateixa vesprada. Gènova ha convocat a les 20.00 hores als presidents populars en una trobada on Casado signarà el seu comiat.

Els rumors de la fi de Pablo Casado al capdavant de la formació venien succeint-se des de l’arrencada de la crisi interna dijous passat. No obstant això, no ha sigut fins a aquest matí quan l’onada de dimissions ha colpejat durament al partit. A això s’ha sumat la petició d’un congrés “extraordinari i urgent” també demandat des del PPCV de Carlos Mazón.

Tot apunta al fet que serà el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, qui assumirà el lideratge del PP. El líder gallec ja compta amb l’aval de la cúpula popular parell iniciar una nova era del partit cara a les eleccions de 2023.