La guerra abierta entre Casado y Ayuso llega al PP de Valencia
EL presidente del PP, Pablo Casado (i) y el candidato a presidente del PP de la Comunidad Valenciana, Carlos Mazón (d), posan en el XV Congreso regional del Partido Popular de la Comunidad Valenciana, a 2 de julio de 2021, en Valencia, Comunidad Valenciana (España). Mazón es una apuesta de la cúpula del PP para ganar más poder territorial en las próximas elecciones autonómicas y municipales de 2023 y además, es el candidato único del Congreso regional que sustituye a Isabel Bonig. 03 JULIO 2021;NUEVO LÍDER PP;VALENCIA;COMUNIDAD VALENCIANA;XV CONGRESO REGIONAL Jorge Gil / Europa Press 3/7/2021

El terratrèmol polític que s’ha generat des del carrer Génova entre Casado i Ayuso s’ha traslladat fins a terres valencianes. La crispació política actual del Partit Popular ha fet que els representants populars de la Comunitat es pronuncien sobre aquest tema.

Així, els dirigents populars de la Comunitat continuen ratificant al seu actual president nacional, Pablo Casado. A través de diversos comunicats en xarxes socials, membres del PP valencià han reafirmat la seua confiança en ell.

Aquest recent conflicte en el Partit Popular va veure el seu punt àlgid aquest dijous. De fet, la polèmica promet seguir després de l’emissió d’un expedient obert a Isabel Diaz Ayuso. La presidenta popular de la Comunitat de Madrid ha rebut aquesta sanció després de les declaracions realitzades en contra de Casado.

CRISI GENERADA A TRAVÉS DEL PRESUMPTE ESPIONATGE A AYUSO

Ayuso va demandar que el seu propi partit, concretament un departament de l’Ajuntament de Madrid, havia sol·licitat l’espionatge del seu entorn familiar. A més, en aquesta trama d’investigació a la política, va eixir a la llum un presumpte contracte irregular de la Comunitat de Madrid.

Es tracta d’un contracte de màscares a un amic del germà de Díaz Ayuso. No obstant això, a través d’aquesta negociació, el seu germà hauria rebut prop de 300.000€ de fons públics de comissions.

Arran del descobriment de l’espionatge, el carrer Gènova es va omplir de simpatitzants populars exigint la dimissió de Casado.

MAZÓN I CATALÁ SALEN EN DEFENSA DE PABLO CASADO

Davant d’aquest sisme submarí polític en el PP, Mazón ha eixit en defensa de la directiva actual del seu partit. Així, va donar el seu suport a Pablo Casado i a Teodoro García Egea. Aquesta directiva nacional va ser la que va donar suport al directiu a arribar al càrrec en substitució d’Isabel Bonig.

En un tuit publicat a través del seu compte, Mazón ha defensat la integritat de Casado. A més, també ha comentat que és el substitut que necessita Espanya per a “desallotjar” a Pedro Sánchez de la Moncloa.

Per part seua, María José Catalá, portaveu municipal del PP a València i presidenta del col·lectiu actual, també s’ha pronunciat sobre aquest tema. Aquest dijous publicava a través de les seues xarxes socials el seu suport a l’actual president del Partit Popular.

No obstant això, aquest divendres ha sigut més moderada en unes declaracions a À Punt respecte a aquest conflicte intern. Així, la política popular creu que el més productiu per al partit és arribar a un acord per a solucionar el conflicte. També ha comentat que espera que aquesta “situació dolorosa acabe prompte”.