El temporal descarga con fuerza sobre Valencia y obliga a cortar carreteras
Un

Les fortes precipitacions que van arrancar el dimecres continuen assotant part de la Comunitat Valenciana. El temporal ha obligat els bombers a participar en prop de 40 actuacions. La majoria estan relacionades amb la entrada d’aigua en domicilis, despreniments de murs i tendals i la retirada de branques de la via pública. A més, s’ha rescatat a diversos conductors que havien quedat atrapats en els seus vehicles.

Al marge de les actuacions, els serveis d’emergència han tancat quatre carreteres per inundacions o despreniments. Aquest matí es mantenen inoperatives la CV-42 de Benifaió al Polígon Industrial Cotes; CV-502 des de Mareny de Barranquetes fins a Cuellera; CV-520 pas inferior a Benifaió; i CV-543 accés a Cogullada des d’Alberic.

De moment el temporal ja ha deixat més de 200 litres per metre quadrat a Sueca i Sollana. Una xifra molt pròxima a la registrada en El Palmar on s’han comptabilitzat fins a 192 l/m2.

Per això, el nivell taronja d’emergència continuarà actiu en gran part de la Comunitat Valenciana durant el dia de hvui. A aquest se suma una alerta groga en la costa de València i Alacant on s’esperen intervals de vent de força 7 i ones de fins a 3 metres d’altura.

Mapa de la Comunitat Valenciana segons el nivell d’alerta d’AEMET.

ELS BOMBERS RESCATEN A 16 VEÏNS DE CULLERA

Segons ha comunicat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les pluges de major intensitat han tingut lloc en la zona de la Ribera. Allí, efectius del Consorci Provincial de Bombers han procedit al rescat de 16 veïns de Cullera i Sueca.

Deu persones de dues famílies de Cullera s’havien quedat atrapades en els seus habitatges; altres dos en un Càmping de Sueca; i quatre en una casa del mateix municipi. Pel que sembla, cap d’ells ha patit danys.