Regreso de lluvias y frío a Valencia este fin de semana
@XABIATURISME (TWITTER)

La Comunitat Valenciana comença a sentir el fred després d’un llarg període amb temperatures superiors al normal. Quan semblava l’hivern no arribaria, ara es preveu que es quede per uns quants dies.

El dilluns i dimarts s’espera que siguen els dies més freds de la setmana amb un ambient plenament hivernal. Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), la temperatura mitjana de la Comunitat en aqueixos dies serà la més baixa dels últims dos anys.

La previsió per als pròxims 10 dies es caracteritzarà per una baixada de temperatures, així com gelades generalitzades. S’esperen unes nits fredes i uns dies amb temperatures que se situaran amb valors inferiors a la mitjana normal.

Els restes de la borrasca Hannelore i l’anticicló atlàntic penetraran pel nord-est amb una massa d’aire fred continental. No s’esperen fortes precipitacions per a aquests dies. Els cels romandran buidats, per la qual cosa la sensació de fred durant el dia no serà tan intensa. Les baixes temperatures al costat de l’aire fred i sec, serà el fenomen més advers. 

POSSIBLES NEVADES EN LA COMUNITAT

Les fortes gelades per les quals travessa la Comunitat podrien portar les primeres nevades en algunes comarques valencianesEn punts com La Marina, la Safor, el Comtat, l’Alcoià o la Vall d’Albaida ja han aconseguit les temperatures més baixes fins al moment. A més, Aemet ha donat aquest matí l’avís taronja per fred en alguns municipis de la Marina.

Aquesta passada nit han sigut moltes les localitats que han registrat temperatures en negatiu. Bocairent ha sigut la que ha aconseguit el rècord amb menys dotze graus. Li ha seguit Xixona de prop, amb menys deu graus sota zero. Vilafranca ha ocupat la tercera posició registrant una mínima de sis graus negatiu.

Énguera i Morella també han passat per una nit molt freda amb menys cinc i menys quatre graus sota zero respectivament. En les localitats d’Ontinyent, Xàbia i Xella s’han aconseguit els tres graus negatius. Quatretonda i Aielo de Malferit han registrat menys dos graus.

Algun d’aquests deu municipis podrien quedar cobertes de blanc en les pròximes jornades. No obstant això, amb el pas dels dies aniran recuperant graus encara que en algun