Vessel Club, uno de los espacios de Valencia destinados al tardeo.
Vessel Club, uno de los espacios de Valencia destinados al tardeo.

Eixir a la nit és cosa del passat, ara la moda és el tardeo. Esta festa que arranca sobre les 17 hores va començar la seua marxa a Albacete fa més de deu anys com una evolució del tradicional tapeo. Després d’arribar a Múrcia i consolidar-se a Alacant, ciutats com Madrid, Saragossa o València ja han acollit aquesta tendència d’oci que guanya adeptes cada cap de setmana.

Per als quals desconega esta pràctica, es tracta de traslladar el tradicional ritual de la festa nocturna de sopar i copes a la vesprada. Arranca amb un menjar, pot ser des d’una cosa tradicional fins a una mica més improvisat de tapeo, per a després començar amb els cubatas fins que el grup es desplaça a un local de música per a ballar i continuar amb la festa.

Este tardeo ja s’ha consolidat a la ciutat de València, la major part per la zona de Russafa, Cánovas o La Marina, amb nombrosos locals que obrin les seues portes abans de l’habitual ampliant així la seua oferta d’oci a nous públics i en unes franges horàries que fins fa poc hagueren resultat inusuals.

La imagen puede contener: 14 personas, personas sonriendo, multitud e interior

NOVA PRÀCTICA: EL TARDEO REMEMBER

Dins de la consolidació del tardeo, una de les opcions que més està calant és el denominat “tardeo remember”. Este tardeo està enfocat a un públic que vol gaudir de la música dels 90s i els 2000 en un horari més concorde a les seues obligacions familiars i laborals.

Esta nova oferta d’oci ha canviat la filosofia de nombrosos clubs valencians que han optat per cercar un públic més adult encara que els joves també es van incorporant a aquesta moda. Este públic cerca allargar els menjars d’amics amb bona música, bon ambient i una copa mentres ballen i recorden temes que van omplir les discoteques valencianes en les últimes dècades del segle XX.