Fin del estado de alarma: no se podrá limitar las reuniones
Diversos ciutadans gaudeixen de les terrasses durant la pandèmia. / EFE

Una unitat especial de la Policia Local vigilarà el tardeo. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha presentat el nou torn de vesprada, que funcionarà entre les 14.00 i les 22.00 hores, i que ve a complementar els torns de demà i de nit que ja funcionaven fins ara. Una decisió que coincideix amb la finalitat de l’estat d’alarma que finalitza aquest diumenge.

La nova Unitat UCOS-vesprada estarà integrada per un equip de 21 agents, que s’anirà incrementant segons es vaja incrementant la plantilla de la Policia Local. La comesa principal del nou torn consistirà a reforçar a les unitats de districte, i a demanda de les necessitats de la ciutat.

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) ha expressat la seua disconformitat sobre les actuals mesures, de cara a la fi de l’estat d’alarma. Des de l’entitat han assenyalat que és convenient que s’amplie l’horari de tancament a les 00.00 hores per a donar servei complet de sopars.

A més, han plantejat l’ampliació de l’aforament interior dels establiments d’hostaleria a dos terços de la capacitat. Aquestes han sigut les mesures que ha proposat l’entitat en un comunicat. En aquest document també ha criticat que la Conselleria de Sanitat no haja convocat la taula de diàleg en la qual solen comunicar les seues peticions, prèvia també a la Mesa Interdepartamental. Interpreten que davant la fi de l’estat d’alarma és un «moment molt important», per la qual cosa demanen mantenir obert el diàleg.