alcohol

L’arribada de la fi de curs acadèmic i el bon temps provocarà un augment de botellons segons vaticinava recentment l’alcalde de València, Joan Ribó. L’edil ha recordat que durant el mes de maig la Policia Local ha intensificat la inspecció a les terrasses com a mecanisme de prevenció del botelló, sobretot s’està posant l’accent en la plaça d’Hondures, el Cedre i Russafa.

En declaracions a 7 Televalencia, el regidor de Protecció CiutadanaAaron Cano, ha advertit en la mateixa línia de Ribó. “Els veïns saben, perquè estic en contacte amb ells, que la Policia Local és present. Inspeccionen les terrasses, posen multes a aquells que incompleixen les normes de convivència amb les quals estem dotats. Però també saben que el botelló és de difícil solució“.

En concret, el mes de maig els agents han revisat 1.100 terrasses i han obert 130 actes. Als voltants del Mercat Central i la Llotja s’han sancionat dos locals per superar la superfície permesa. A més, el dijous 28 de maig la Policia Local de València va desallotjar a 300 persones que participaven en un botelló a la platja de la Malva-rosa. La concentració havia sigut anunciada a través d’una convocatòria distribuïda en xarxes socials.

Per a Cano la problemàtica del botelló és clara: “El problema està en l’excés de consum d’alcohol”. Malgrat això, afig que la solució “no és tractar d’aplicar la llei seca” sinó advocar per un consum “més moderat” i “bandejar la cultura de l’alcohol de baix cost”.

Per què es fa botelló a València?

L’estudi de Percepció dels Joves sobre l’Impacte del Botelló realitzat per l’Associació d’Hostaleria i Oci Responsable de Blasco Ibáñez-Hondures, ofereix unes dades sobre per què es realitza el botelló.

El 69,6% de les persones preguntades assenyalen que ho fan per a divertir-se; el 52,5% per a gastar-se pocs diners; el 50% per a emborratxar-se; el 45,9% assegura que per a conèixer gent i perquè els fan els seus amics; el 38,3% respon que per quedar en espais oberts i el 29,3% per a lligar.