El ocio nocturno pide reabrir las pistas de baile, ampliar horarios y habilitar el servicio en barra
Una joven de fiesta en Akuarela Playa.

Les discoteques i pubs valencians volen avançar en el seu pla de desescalada. La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha sol·licitat al Consell una revisió de les mesures. Entre elles s’inclou la reobertura de les pistes de ball i el servei en barra.

La CEOH farà arribar a la Conselleria de Sanitat i la Secretaria Autonòmica de Turisme la proposta de reobertura per a avançar en la recuperació de l’activitat de l’oci nocturn i els espectacles, coincidint amb el final de curs i l’inici de les vacances, especialment de la població juvenil.

Des de la CEOH remarquen que es tracta de “reivindicacions assenyades” per a “combatre les festes il·legals i el vandalisme”. Segons aquests, haurien de revisar-se aquesta mateixa setmana per a recuperar l’atractiu dels locals com a alternativa a les activitats irregulars. L’objectiu és reactivar el sector alhora que s’eviten situacions “tan dantesques” com les vistes als carrers i platges de tota la Comunitat Valenciana durant els últims caps de setmana.

LA CEOH DEMANA UNA REUNIÓ AMB EL CONSELL

D’altra banda, la CEOH lamenta que no s’haja convocat la Mesa de Treball per a la Desescalada de l’Oci i Hostaleria i asseguren que aquesta trobada hauria de produir-se de forma immediata.

De fet, la Coordinadora tatxa de “incomprensible” la falta de resposta de la Generalitat per a reprendre la taula de treball. A més, critiquen la “resistència” per a abordar la revisió de les mesures cada 14 dies, d’acord amb l’evolució de les dades epidemiològiques.

Cal recordar que les últimes mesures van entrar en vigor el passat 7 de juny. Per això, des de la CEOH demanden que haurien d’haver-se sotmès a revisió aquesta mateixa setmana. No obstant això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que serà la pròxima quan tinga lloc la Mesa Interdepartamental. En ella es debatran les mesures que entraran en vigor el mes vinent de juliol perquè el dimecres 30 finalitza l’actual decret.

MESURES SOL·LICITADES PER L’OCI NOCTURN 

  • Pista de ball en interior compartimentada, amb mascaretes i un 33% d’ocupació.
  • Recuperar l’encadenament horari entre el comerç, els restaurants i els diferents tipus de locals d’oci. Sol·liciten 2 hores de marge per als pubs des del tancament de l’hostaleria (01.30 hores); i 2 hores més per a les discoteques. Així els pubs tancarien a les 03.30 i les discoteques a les 05.30 hores.
  • Respecte a les barres, sol·liciten recuperar el seu servei. Seria mantenint la distància de seguretat i prohibit el consum en aquestes.
  • Modificar el criteri del percentatge d’aforament a l’interior dels locals. Establir el criteri de la distància interpersonal de metre i mig entre grups.
  • La revisió de totes aquestes mesures cada 14 dies.