Ocho proyectos optan a convertirse en las fallas municipales de 2021
La Falla de la Plaza del Ayuntamiento durante el inicio de la pandemia.

L’Ajuntament de Pamplona ha comunicat aquest migdia oficialment que suspèn la celebració dels Sanfermines al juliol de 2020. L’alcaldessa en funcions, Ana Elizalde, en substitució de l’alcalde, Enrique Maya, convalescent del Covid-19, ha donat a conèixer la notícia.

El Consistori pamplonés ha pres aquesta decisió en consens amb tots els grups municipals. Ha tingut en compte que la lluita contra el Covid-19 s’ha convertit en una prioritat mundial. Per això consideren que no existeix una altra opció per a unes festes tan multitudinàries i internacionals com els Sanfermines.

D’aquesta manera, els Sanfermines de Pamplona s’uneixen a esdeveniments de tanta transcendència mundial com els Jocs Olímpics de Tòquio, la Eurocopa o el Tour de França. També a festes nacionals com les Falles, les Fogueres o la Fira d’Abril que han sigut ajornats o suspesos diversos mesos abans de la seua celebració.

LES FALLES DE JULIOL EN L’AIRE

Amb l’ajornament de Sant Fermín s’espera que les festes falleres patisquen una nova modificació en el calendari. Tal com explicava el portal digital Vive Las Fallas, va ser l’alcalde de València, Joan Ribó, qui va anunciar que les festes josefines se celebrarien del 15 al 19 de juliol.

No obstant això, aquest anunci es va realitzar abans de conèixer-se l’avanç de la malaltia a Espanya. A més, experts americans parlen de la impossibilitat de realitzar actes multitudinaris durant tot l’any. És més, assenyalen tardor de 2021 com a data d’arrencada per a aquests esdeveniments.

Per tot això, València podria veure’s obligada a anunciar una noves dates cara a la pròxima tardor. Encara que no hi ha cap declaració sobre aquest tema, el pont del 9 al 12 d’octubre podria ser la millor opció per a la ciutat en coincidir amb quatre dies de festa per als valencians i tres per a la resta del territori nacional.