Interior de la Estación del Norte de Valencia donde acceden los trenes del servicio de Cercanías de Renfe
Interior de la Estación del Norte de Valencia donde acceden los trenes del servicio de Cercanías de Renfe

València ix hui al carrer per a cridar “prou” davant el servei de Rodalies que ofereix Renfe a la província i al que la plataforma d’usuaris ‘Indignats amb Renfe’ ha titllat de “insostenible” amb trens “impuntuals” i baix repetides “cancel·lacions d’última hora”.

Esta plataforma ha sigut la que ha convocat a les 12 hores d’este matí una concentració davant l’Estació del Nord on es realitzarà una recollida de signatures amb l’objectiu de traslladar-les al Defensor del Poble i reivindicar així un servei de ferrocarril “públic i digne”.

Segons Indignats amb Renfe, entre 2017 i 2018 es van suprimir prop de 4.000 trens Regionals i Rodalies a València perdent-se així més de 10 milions de viatgers a causa de “falta de personal, material o manteniment” unit al “mal servei” derivat de les obres del Corredor Mediterrani.

La Generalitat col·laborarà amb Foment per a cercar solucions

Davant esta situació, la Generalitat Valenciana ja ha pres cartes en l’assumpte i el mateix president del Consell, Ximo Puig, ha assegurat que el seu objectiu és exigir al Govern la millora del servei en considerar que “és molt millorable”. “Nosaltres també volem que el servei de Rodalies siga molt millor del que és, l’hem exigit al Govern del PP i a l’actual, i el continuarem exigint”, ha declarat esta mateixa setmana.

En esta línia s’ha manifestat el conseller de Política Territorial, Arcadi España, qui ahir va anunciar que la Generalitat col·laborarà amb Foment per a cercar “solucions ràpides” pel que fa als Rodalies de Renfe. El conseller va assegurar que el ministeri és “conscient” de la situació però que tenen “dificultats” per a disposar de trens i maquinistes.

La Generalitat ha exigit a Foment que “vaja tot el ràpid que puga” i tractaran d’evitar que es dilate la situació per a no perjudicar més els treballadors i viatgers dependents del servei de Renfe.