Senderisme
Senyal de rutes Foto: Turisme de la Serranía

Si t’agrada el senderisme i gaudir de l’aire lliure i la naturalesa, et proposem 5 rutes per la provincia de València perquè prepares les teues sabatilles i gaudisques al màxim del teu hobbie.

Ruta de l´Aigua de Chelva

És una de les rutes més impressionants i recomanades per als amants de la naturalesa i que poden realitzar tots els membres de la família.  La ruta arranca en la plaça de Xelva i recorre el llarg del riu Xelva, passant per safaretjos, molins, la platja de Xelva o el pas dels Olinches (una cova que es recomane visitar amb llanterna) en un total de 8 km. Des de Xelva també podem partir cap a l’Aqüeducte Romà de Peña Cortada en una ruta de 12 Km

Ruta del ponts penjants i l´embassament de Loriguilla

Aquesta ruta d’uns 3 km aproximadament, es realitza a l’entorn de la localitat de Chulilla, i travessa diferents zones com els Calderones, l’embassament de Loriguilla, on destaca el pas de ponts (un penjant i un altre de passarel·la) que donen nom a la ruta;  així com diferents miradors o zones de bany com el Toll Blau o el Recés de les Mules.
Ruta del Parc Natural de l´Albufera

valenciana

És una de les rutes ideals per a gaudir en família, en la qual es podrà gaudir de l’albirament d’ocells així com de vegetació pròpia de la zona. La ruta que consta d’uns 8 km, arranca en el llac de Pujol i continua pel centre de recuperació de la fauna del parc, gaudint del llac, fins a arribar a la Punta de les Boves.

Ruta de la Serra Calderona

Són diverses les rutes de senderisme que podem recórrer de forma senzilla en la Serra Calderona, però et recomanem la ruta del Garbi. El Garbí és un pic de 601 metres d’altitud molt pròxim al mar. El seu cim és un gran mirador a la resta de la Serra Calderona i a tota la costa del nord de València i sud de Castelló. La ruta, que a penes es tarda a recórrer una hora, és circular i també passa per la Ermita de la Santa Creu del Garbí.

Senderisme per el Ríu Palància

Aquesta ruta d’unes quatre hores i mitja de duració, es realitza al voltant del riu Palància, molt prop dels municipis de Soneja i Sot de Ferrer i en ella es pot gaudir de la frondosa vegetació , aigües cristal·lines  i molins.