Els creadors de Ustwo Games llancen Alba, el videojoc inspirat a València. Amb un rerefons mediambiental, aquest joc reconstrueix municipis valencians a través del realisme i de molts matisos que els fan recognoscibles. Així, el personatge recorre localitats com Nàquera, Benidorm, Burjassot o l’Albufera. El videojoc ja està disponible en totes les consoles.

València arriba a totes les consoles a través de ‘Alba: una aventura de mediterrània’.  El videojoc narra la història estiuenca d’una xiqueta valenciana fascinada per la naturalesa. El personatge té l’objectiu de crear consciència ambiental. Entre les seues missions, està salvar la reserva natural d’un poble valencià on l’alcalde i un promotor volen construir l’hotel de luxe més gran del món. Amb aquesta missió, Alba passa per diferents municipis valencians recognoscibles per estar carregats de senyals d’identitat.

Un videojuego recrea los veranos de la infancia en los pueblos valencianosInspirat a València

David Fernández, director creatiu de Alba, explica que “estiuejava a Nàquera”, per això té forta presència en l’aventura. Fernández assenyala que apareixen molts detalls com “els bars, els xalets”,  entre altres matisos. Fernández destaca que la recreació que més ha cridat l’atenció en les xarxes socials ha sigut que l’ajuntament del joc és realment l’Ajuntament de Burjassot.

L’anhel i l’enyorança de David per la seua terra han sigut el que li van espentar a crear aquest videojoc únic. “La tire molt de menys”, confessa el dissenyador. Ustwo Games col·labora amb l’ONG EcologyPlanten un arbre a Madagascar per cada descàrrega del videojoc. Ara Alba fa un pas més i no solament està disponible per a PC, sinó també per a Play Station, Nintendo Switch i Xbox. Amb tantes referències, Alba aconsegueix traslladar al jugador a València, encara que es trobe en qualsevol part del món.