platges

El divendres sant és una data destacada per a la Setmana Santa Marinera de València. Les seues confraries omplin d’actes els carrers dels Poblats Marítims durant tot el dia, fins i tot a les platges pròximes.

Abans de la Processó del Sant Enterrament, al matí, es produeix un homenatge a les víctimes del mar i els Vies Crucis. Un acte únic en tota Espanya a la vora del Mediterrani conegut comunament com a trasllat dels Cristos a la Platja.

platges
Font: ABC- processó dels Cristos a la platja

Està considerada una processó multitudinària i tradicional, que es realitza des de fa més de tres dècades a València. A ella acudeixen les confraries amb el Crist del Salvador i el Crist del Salvador i de l’Empara. Tots dos Cristos es desplacen per a resar per tots els ofegats en el mar, pescadors, mariners i immigrants.

Actes online

A causa de la pandèmia de la Covid i l’absència d’actes processionals al carrer, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València ha confeccionat un calendari d’activitats en línia per a gaudir d’aquesta festa.

El programa d’activitats s’ha dissenyat amb dues perspectives. D’una banda, s’estan retransmetent per streaming un total de cinc actes litúrgics. L’últim hui, 4 d’abril, Diumenge de Resurrecció. Tot això per RRSS de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València. D’altra banda, fins hui divendres, Diumenge de Resurrecció, s’està emetent un documental que traslladarà als usuaris informació i imatges dels actes que, en circumstàncies normals, tindrien lloc durant aquestes dates assenyalades als carrers del Marítim.

L’objectiu de la Junta Major amb aquests actes és suplir el buit que representa no poder celebrar la festa del Marítim als carrers, conscient de la importància del compliment de les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries en aquests durs moments.