Comienza el operativo policial de control en parques naturales y merenderos de la Comunitat Valenciana
Policías de la Generalitat en un parque natural de la Comunitat Valenciana.

L’Operació Setmana Santa ja està en marxa. L’Agència Valenciana de Seguretat  coordina des d’aquest Dijous Sant a les diferents forces i cossos de seguretat en un operatiu especial. Durant aquests dies, hi haurà una vigilància preventiva dels paratges naturals, culturals i d’oci de la Comunitat Valenciana doncs es preveu una gran afluència de visitants i un increment dels desplaçaments amb motiu de les vacances.

A més d’una major presència policial, la vigilància es reforçarà amb controls aeris. L’objectiu és dissuadir concentracions de persones o festes de particulars en zones rurals amb xalets o casetes de camp.

El secretari autonòmic de Seguretat, José María Ángel, s’ha reunit aquest matí amb responsables de la Delegació de Govern; la Policia adscrita a la Generalitat; i les prefectures de policia de les setze ciutats més poblades de la Comuntat Valencina. En ella s’han coordinat les accions de reforç que estaran actives fins al 12 d’abril. La finalitat és la vigilància dissuasiva tant en les zones naturals més visitades com en les àrees comercials d’aquestes ciutats.

Ángel ha demanat a la ciutadania “responsabilitat i prudència” per a evitar l’avanç del coronavirus. A més, també ha demanat que “s’extremen les precaucions per a prevenir incendis forestals”.

Pla de prevenció d’incendis per Setmana Santa

Fins al dia 12 d’abril, la Generalitat augmentarà la vigilància àrea i terrestre de la superfície forestal i de les mesures dissuasives per a evitar incendis forestals. El Servei de Bombers Forestals farà tasques de prevenció durant les 24 hores del dia. Així mateix, el telèfon únic d’emergències 112 ha incrementat el seu personal en un 14%.

El dispositiu coordinat per Emergències està compost per més de 80 mitjans d’extinció terrestres; 16 mitjans aeris; i més de 700 persones a la Sala d’atenció de cridades d’emergències 112.

Entre les mesures dissuasives, s’adopten mesures preventives com si anara nivell 3 de preemergència, és a dir, risc extrem d’incendis forestals. Això implica la prohibició de crema en els terrenys forestals, contigus o amb una proximitat menor a 500 metres d’activitats com la crema de marges de cultius o restes agrícoles i forestals; crema de canyar o matolls lligats a aprofitament ramader, cinegètic o un altre tipus; i operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

Les cremes aprovades en plans locals, així com totes les cremes ja concedides per al mateix període queden suspeses. També es realitzen vols de vigilància preventiva amb avions preparats per a efectuar descàrregues si fóra necessari intervenir en qualsevol incendi.