El president de la Generalitat ValencianaXimo Puig, ha anunciat que descarta la Setmana Santa com a data clau per a iniciar viatges a Espanya. El líder del Consell posa en dubte que per a llavors anem a estar en “una situació de normalitat”.

Va ser la ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, qui aquest dilluns va llançar una llum esperançadora sobre la societat. Maroto va afirmar que la Setmana Santa podria ser el reinici dels viatges nacionals. A més, va avançar que a l’estiu seria el torn dels viatges internacionals.

No obstant això, igual que Fernando Simón, Puig ha descartat aquesta possibilitat davant la situació epidemiològica. “Òbviament cada dia que passa anem estant una mica millor i aqueix és l’objectiu. El que és clar és que si el procés de vacunació avança, cada dia tindrem millors expectatives“, ha declarat.

El líder del PSPV ha recalcat que “encara estem en el centre de la pandèmia amb una situació molt difícil”. Per això, ha assenyalat que actualment per a la Generalitat no és una prioritat “salvar la Setmana Santa”. “La prioritat és salvar a les persones, salvar a les empreses i salvar l’ocupació”, ha assenyalat.

“ENCARA ESTEM A UNS MESOS DE SUPERAR LA PANDÈMIA”

Respecte a la situació actual que travessa la Comunitat Valenciana, Puig ha afirmat que és “molt difícil”. “Cada dia hi ha moltes persones mortes i molts contagis”, ha recordat.

Sim embargament, el cap del Consell ha admès que “cada dia que passa anem una miqueta millor”. “En els últims dies, hi ha bones notícies, ha baixat la incidència acumulada i hi ha una millor situació hospitalària. Encara és una situació molt difícil i molt greu”.

Ximo Puig ha fet una crida a la societat per a “prendre consciència” sobre la pandèmia i ha recordat que “encara estem a uns quants mesos de la superació”. No obstant això, ha admès que “al final de setmana, ja hi haurà 50.000 persones que hagen rebut les dues dosis de la vacuna i estiguen immunitzades”.