La Setmana Santa de València és marinera. Aquesta Festa d’Interès Turístic Nacional converteix als barris marítims en el centre d’atenció de les celebracions gràcies a una programació que conjumina actes religiosos, gastronomia i tradició.

Valencians i turistes ompliran aquests dies els carrers del Grau, el Cabanyal i el Canyamelar per a participar en la segona festa més important de la ciutat.

La Retreta va anunciar el dissabte l’arribada de la Setmana Santa als veïns del barri del Canyamelar i dels Poblats Marítims. Un acte que data de l’any 1928 i que va néixer d’un toc militar.

Les nou cofradies adscrites a l’església de la nostra Senyora del Rosari van desfilar amb l’únic acompanyament dels tambors.

Les cases particulars i els locals socials ja estan preparats per a acollir les imatges i obrir les portes per a la seva visita.

Unes celebracions que es reprendran el Divendres de Dolor amb la sortida de les doloroses de les tres parròquies amb els ramaders, figures que representen a antics soldats de l’exèrcit espanyol.

Emocionant és la trobada dels Cristos en el mar i la processó del Sant Enterrament que se celebra el Divendres Sant.

La matinada del Diumenge de Resurrecció l’alegria es mostra amb aigua el llançament d’aigua des dels balcons, el trencament de vaixelles i les traques. Una tradició que dóna pas a la desfilada de resurrecció en el qual prenen part les 31 cofradies existents. La música solemne canvia a tocs de festa, els personatges bíblics tiren flors i les imatges romanen guardades.

Una oportunitat per a conèixer i degustar la gastronomia de la zona. I és que en les taules no falten plats típics com el potaje, el bacallà i les patates, les mandonguilles de bacallà o les sardines.

El mercado del Cabañal acogerá al Cristo Yacente

La Retreta inaugura la Semana Santa Marinera