La Setmana Santa Marinera de València inicia avui 6 d’abril el seu programa oficial amb la celebració de l‘Acte de la Retreta.

La retreta data de l’any 1928 i va nàixer d’un toc militar, té com a característica el pas ordinari dels confrares, amb l’únic acompanyament de tambors i que té com a comesa anunciar a tot el barri del Canyamelar i als veïns dels Poblats Marítims que la Setmana Santa Marinera ja està ací.

En la processó participen totes les germandats adscrites a l’església  Nostra Senyora del Rosari, en concret nou entitats: Corporació de Pretorians i Penitents, Germandat del Santo Encuentro, Real Germandat de la Santa Faç, Germandat de la Crucifixió del Senyor, Germandat del Santíssim Crist dels Afligits, Germadat de Vestes del Santíssim Crist del Bon Encert, Germandat del Descendimient del Senyor, Real Confraria de Granaders de la Verge de la Soledat i la Germandat del Sant Sepulcre.

L’acte de la Retreta comença a les 19 hores des de la plaça Església del Rosari. L’itinerari serà: Plaza Església del Rosari, Rosario, Mariano Cuber, Barraca, Mediterrani, Pare Luis Navarro, Mariano Cuber, Progrés, Mediterrani, José Benlliure, Mariano Cuber, Escalante, Mediterrani, Rosario i plaça Església del Rosari, on finalitzarà.

La parròquia de Santa María del Mar realitzarà al matí a les 9.00, amb la imatge de Jesús de Medinaceli un acte juntament amb la Pastoral Penitenciària en el centre Penitenciari de Picassent.

Per la seua part l’església de nostra Senyora dels Àngels del Cabanyal començarà hui el septenari de la Mare de Déu dels Dolors, a les 18.30 i que es mantindrà fins divendres que ve 12 d’abril, Divendres de Dolor.

Així va ser el pregó de la Setmana Santa Marinera