Valencia entra en alerta amarilla por un temporal marítimo de viento y lluvia
Una persona camina por el centro de la capital en una jornada marcada por las lluvias y la bajada de temperaturas, en Madrid, (España), a 2 de octubre de 2020. Esto se debe a la llegada de la borrasca atlántica Alex que se profundiza desde ayer - Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

La Setmana Santa de València estarà marcada per la inestabilitat climàtica. El temps primaveral que ha regnat aquests últims dies no s’assentarà de moment. La pluja i les precipitacions generalitzades tornen a la capital del Túria amenaçant les primeres jornades festives.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la arribada d’un front molt actiu per l’oest peninsular. La influència de la borrasca Evelyn que assota ara el nord d’Europa arriba hui a Espanya amb una pluja que s’anirà estenent lentament i un descens de les temperatures.

Les previsions apunten a que serà aquest dimarts quan comence el seu pas per la Comunitat Valenciana. Per a aquesta jornada s’anuncia un cel nuvolós o cobert amb precipitacions. Les pluges seran més probables al matí en zones interiors de València i s’estendran en la segona meitat del dia a la resta.

A més, podran anar acompanyades de fang i no es descarta alguna tempesta ocasional. Aquesta situació també tindrà lloc a Alacant, concretament arrancarà en la meitat occidental estenent-se en la segona meitat del dia a la resta de la província.

ALERTA GROGA EL DIMECRES SANT

Cara al dimecres arribaria la pitjor part del temporal. Aemet activarà l’alerta groga en el sud de València i el litoral nord d’Alacant per risc de pluges. Aquesta arrancarà a les 11.00 hores i es mantindrà activa fins a les 21.00 hores. S’esperen precipitacions generalitzades que podran anar ocasionalment acompanyades de tempesta i arribar a tenir localment una certa intensitat o persistència.

El temps desapacible arribarà fins a l’inici de les vacances de Setmana Santa. El mateix Dijous Sant, aquest any festiu, començarà amb un cel nuvolós o cobert. Hi haurà probabilitat de precipitacions a primeres hores encara que tendiran a remetre durant el matí. No obstant això, no es descarta que les pluges puguen persistir algunes hores més en el sud de València i el litoral nord d’Alacant.

A partir de llavors començarà una millora del temps vivint-se unes vacances més primaverals. Els mercuris tornaran a ascendir progressivament arribant fins a màximes de 26è a la ciutat de València el Dissabte Sant. La calor també arribarà a la resta de la província amb temperatures de 25° a l’interior i de 24° en el litoral.