La tormenta y el temporal marítimo activan las alertas en Valencia
Imagen de archivo de un día de lluvia en el centro de Valencia. / EUROPA PRESS

Les fortes precipitacions i un important onatge han obligat a activar totes les alertes a València. Gran part de la província està hui sota la influència d’una borrasca que deixarà pluges persistents tota la jornada.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha decretat l’alerta groga des de les 12.00 hores. A partir del migdia tot el sud de València, tant interior com litoral, estarà en risc de pluges. Es preveu que la precipitació acumulada en 12 hores siga de fins a 60 litres per metre quadrat. Dita alerta s’estendrà durant tota la jornada i arribarà fins a la matinada del Dijous Sant.

A més, els fenòmens costaners també posaran en risc a tota la Comunitat Valenciana. Serà a les 20.00 hores quan arrancada l’alerta groga en el litoral de València, Castelló i nord d’Alacant. S’espera vent del nord-est amb intervals de força 7 i ones de 3 metres.

A diferència de l’alerta per pluges, els fenòmens costaners s’estendran més enllà de la matinada del dijous, a excepció de Castelló. El temporal continuarà assotant tot el litoral de València i Alacant durant el matí del Dijous Sant. Serà a partir del migdia quan l’alerta es desactive a València mantenint-se només en el sud de l’autonomia fins a les 20.00 hores.

Finalment, Aemet activarà demà una tercera alerta per forts vents. A partir de la mitjanit el nord d’Alacant entrarà en risc groc per ratxes de vent que podrien aconseguir els 70 km/h. Aquesta es prolongarà quasi tot el dia cessant les 18.00 hores.

EL TEMPS A VALÈNCIA DURANT SETMANA SANTA 

  • DIJOUS 14. Cel nuvolós al principi tendint a intervals nuvolosos. S’esperen precipitacions a primeres hores, que seran més abundants en el sud i remetran durant el matí de nord a sud; no es descarten precipitacions febles, de manera dispersa i ocasional, en el sud a la vesprada. Temperatures mínimes sense canvis; màximes en ascens. En el litoral, vent del nord i nord-est moderat, amb intervals d’intensitat forta; a l’interior, vent de component nord fluix a moderat, sense descartar alguna ratxa forta o molt fortes en zones exposades de l’interior sud.
  • DIVENDRES 15. Intervals nuvolosos a primeres hores, tendint a cel poc nuvolós o buidat. Temperatures mínimes sense canvis o en lleuger ascens; màximes en ascens generalitzat arribant fins als 23°. En el litoral, vent de componte nord moderat, disminuint a fluix i amb brises a la vesprada; a l’interior, variable fluix en general, tendint a components aquest i nord en hores centrals.
  • DISSABTE 16. Cel poc nuvolós o buidat, amb nuvolositat d’evolució a partir de migdia en zones d’interior. Probabilitat de pols en suspensió en el terç sud i sense descartar en la resta del litoral. Temperatures màximes en ascens arribant als 26° en quasi tota la província de València. Vent de component oest fluix, tendint a component sud fluix a moderat a la vesprada en zones litorals; i amb intervals de nord-oest moderat a l’interior nord de Castelló a primeres hores.
  • DIUMENGE 17. Es preveu predomini de temps estable amb cels poc nuvolosos. Predomini de vents fluixos en general. Les temperatures baixaran respecte al dissabte però les màximes es mantindran per damunt dels 20°.
  • DILLUNS 18. És probable que es mantinga una situació similar a la de dies anteriors, amb predomini de cels poc nuvolosos sense precipitacions. No s’esperen canvis apreciables en les temperatures amb màximes que rondaran els 24-24 graus.