Olivia Wilde
La actriz Olivia Wilde junto a Clint Eastwood en el rodaje de 'Richard Jewell'.

Este dimecres 1 de gener els cinemes de tota Espanya s’omplin de noves estrenes cinematogràfiques avançant-se al tradicional divendres per a així coincidir amb la festivitat d’Any Nou, una de les jornades amb major afluència de públic de la temporada pel que es recomana comprar les seues entrades amb antelació i més si el que se cerca és gaudir d’alguna de les pel·lícules més esperades d’aquestes dates.

RICHARD JEWELL

Richard Jewell era un guàrdia de seguretat dels Jocs Olímpics d’Atlanta 1996 que va descobrir una motxilla amb explosius en el seu interior i va evitar un nombre major de víctimes en ajudar a evacuar l’àrea poc abans que es produïra l’esclat. Al principi se li va presentar com un heroi la intervenció del qual va salvar vides, però posteriorment Jewell va passar a ser considerat el sospitós número u i va ser investigat com a presumpte culpable.

EL SILENCIO DEL PANTANO

“Q” és un periodista reconvertit en escriptor de novel·la negra. En dos dels seus llibres publicats, ambientats sempre en el seu València natal, “Q” narra sagnants assassinats utilitzant com a teló de fons la corrupció política i la podridura de l’ànima humana. L’únic problema és que els crims que tenen lloc en les seues novel·les no són tan ficticis com semblen.

LA GALLINA TURULECA

Turuleca és una gallina singular. El seu peculiar aspecte deslliga les burles de la resta del galliner, fins que un dia, Isabel, una exprofesora de música, la porta a viure a la seua granja. Allí, feliç i en harmonia, la gallina descobreix el seu gran talent ocult amb l’ajuda d’Isabel: Turuleca no solament pot parlar, sinó que canta com mai has sentit cantar a una gallina!.

EL OFICIAL Y EL ESPÍA

El 5 de gener de 1895, el Capità Alfred Dreyfus, un jove i prometedor oficial, és degradat per espiar per a Alemanya i condemnat a cadena perpètua a la Isla del Diablo. Entre els testimonis de la seua humiliació està Georges Picquart, al qual promocionen per a dirigir la unitat militar de contra-intel·ligència que ho investiga. Però quan Picquart descobreix que els alemanys continuen rebent informació secreta, es veu embolicat en un perillós laberint d’engany i corrupció que posa en perill no solament el seu honor sinó també la seua vida.

LA MALDICIÓN (THE GRUDGE)

Peter Spencer és un agent immobiliari encarregat de la venda d’una sinistra casa on es deslligarà una interminable i creixent cadena d’horror.

FORTUNA

Des que va arribar Fortuna, una xiqueta etíop de 14 anys, a Lampedusa, no ha tingut notícies dels seus pares. Juntament amb altres refugiats, rep recer en un hospici catòlic. Allí coneixerà a Kabir, un refugiat del qual s’enamorarà desesperadament. Esta pel·lícula l’escriu i dirigeix Germinal Roaux.