La Comunitat Valenciana inicia un nuevo período de medidas anticovid
La plaza del Ayuntamiento de Valencia encendida por Navidad.

(SONIA GARCÍA).- El dia de Nadal és ideal per a gaudir de plans en família, o amb amics, de l’esperit nadalenc que ofereix València. Les botigues, cafeteries i bars tanquen abans de l’habitual, però existeixen altres alternatives per a aprofitar aquest dia tan especial.

Aquest Nadal que deixa el 2020 és una miqueta diferent, i està marcada per les restriccions sanitàries. Viatjar fora de la Comunitat Valenciana és una de les mesures per a evitar la propagació del coronavirus que separarà a moltes famílies. A més, dins de la pròpia capital valenciana també hi ha altres activitats que s’han suspès a causa de la pandèmia. Enguany no es podrà patinar en la tradicional pista de gel de la Plaça de l’Ajuntament. Tampoc serà possible gaudir de l’oci nocturn. A causa del toc de queda, a les 23.00 de la nit tota persona que no dispose d’un justificant haurà de tornar a la seua casa.

Hi ha tradicions que sempre romanen malgrat tot. Gaudir de les llums nadalenques; visitar els pesebres; pujar a les atraccions de la fira;  anar al cinema; al Bioparc; al teatre o; per contra, passar la vesprada a casa jugant a jocs de taula o veient pel·lícules nadalenques són alguns dels plans que et proposem.

Pesebres i arbres de nadal

horarios actividades navidades
Bbelén de la Plaza la Reina

Cada any, en la plaça de la Reina s’instal·la un pesebre a grandària natural. Aquest es podrà visitar fins a 6 de desembre. D’altra banda, el tradicional pesebre del Saló de Cristall de l’Ajuntament no obri les seues portes, però es pot veure online. Tots dos són els dos pesebres de l’Ajuntament, però no són els únics.

També, el tradicional pesebre de Nuevo Centro. Les figures són a escala menor en comparació amb els esmentats, però conté molts detalls, gran quantitat de figures i molta profunditat. D’aquesta manera, aconsegueix recrear Natzaret amb molt de realisme. Fins i tot la llum canvia simulant les diferents hores del dia i permeten veure el pesebre amb diferents perspectives.

Com tots els anys, es pot veure el tradicional arbre de la plaça de l’Ajuntament. Enguany llueix un faldó de llums diferent i està acompanyat d’un mercat ambulant artesanal. A més, l’arbre de la Plaça de la Reina tampoc mancada enguany.

Amb el fred del Nadal i la fam que pot donar passejar per la ciutat, la millor opció per a berenar és el xocolate amb xurros. Un berenar típic d’aquestes festes que podràs trobar en xocolateries del centre com a Santa Catalina o Fabián.

Fira d’atraccions

fira d´atraccions
La atracción de los patos en la Feria de atracciones

La fira d’atraccions torna per Nadal. Això sí, només s’han muntat el 40% de les atraccions i la famosa sénia no ha sigut una d’elles. Amb mesures de seguretat i aforament màxim, serà possible jugar i muntar en les atraccions de la fira en el Port de València. El seu horari hui, i fins al 6 de gener, és d’11.00 a 22.15 hores.

Passeja pel Bioparc i descobreix el seu Poblat de les Haimes

Gaudeix de el Poblat de les Haimes  en el Bioparc. Allí podràs trobar jocs, tallers, pintacaras i espais com «el racó de la Fundació BIOPARC».

Cinema  

Anar al cinema el dia de Nadal és un dels plans preferits dels valencians. De fet és un dels dies que més taquilla es fa. 4 pel·lícules de cartellera que et recomanem són: En guerra con mi abuelo, LosCroods, Tenet i El verano que vivimos.

Vesprada a casa de jocs de taula i pel·lícules nadalenques

juegos de mesa
Piezas del juego de mesa, Scrabble

Si ho prefereixes, pots viure l’esperit nadalenc des del sofà de la teua casa: Solo en Casa, Love Actually, The Holiday o El Grinch. A més, enguany els joguets més venuts estan sent-los jocs de taula. El dia de Nadal és un bon moment per a, després del menjar, gaudir de la vesprada a casa jugant en família. El un; la baralla espanyola; el parchís; el bingo; el Scrabble; e Monopoli o el Risk, són els més habituals. Aprofita per a traure aquells jocs que tingues a casa.