Goya

València serà la seu única dels 36 Premis Goya en 2022 amb una cita que culminarà la celebració de l’Any Berlanga. La Acadèmia de Cinema, responsable de l’anunci, commemorarà així el centenari del naixement d’un dels pares de la institució i referent de la cinematografia espanyola.

Per tant, la capital del Túria serà l’emplaçament que acollirà la gran nit del cinema espanyol en 2022. A més, també tindrà presència en la pròxima gala dels Goya que se celebrarà el dissabte 27 de febrer de 2021 en el Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga.

Des d’aquest espai, es realitzarà una connexió en directe amb el Palau de Les Arts de València. Aqueixa nit s’inaugurarà el gran homenatge al cineasta valencià amb una actuació especial, que serà un dels grans moments de la cerimònia.

La gala de 2021 s’adaptarà a la nova situació amb restriccions d’aforament i extremant les mesures que marquen les autoritats sanitàries. La cerimònia estarà presentada per Antonio Banderas i María Casado mentre que es desconeix els rostres que conduiran la cerimònia de València.

HOMENATGE A BERLANGA

En aquests Goya responsables i solidaris, en els quals es posarà en valor l’art, el talent, la creativitat i la imaginació del món del cinema, es reivindicarà des del seu lloc de naixement la figura de Luis García Berlanga (València 1921-Madrid 2010), autor de títols icònics de la nostra història com Bienvenido Mr. MarshallPlácido i El verdugo , i President d’Honor de l’Acadèmia de Cinema.

L’homenatge s’estendrà a tot el 2021 i culminarà en l’edició 2022 dels guardons, que es lliuraran en la terra del reconegut director i guionista.