Toni Saura, alcalde d'alaquàs, i Cossos de Seguretat reunits a l'ajuntament d'Alaquàs. -Font: Ajuntament d'Alaquàs.

Amb motiu de les quals seran les noves festes falleres 2021, l’alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va reunir dijous passat 30 de setembre a la Junta Local de Seguretat per a coordinar la seguretat de la celebració. Les festes es festejaran a Alaquàs del 8 al 12 d’octubre. És per això que l’alcalde va voler establir els canals d’organització, col·laboració i informació entre les diverses administracions públiques que tenen competència en matèria de seguretat.

Font: alaquàs.org

El tema principal en la reunió va ser la prevenció sobre qualsevol imprevist durant la setmana fallera. No obstant això, durant la reunió també es van tractar restriccions per a fer front a la COVID-19. A part, tenint en compte tots els actes que es desenvoluparan amb motiu de les falles, Toni Saura va remarcar l’elaboració d’una planificació prèvia que permeta prevenir qualsevol tipus de problema de manera ràpida.

En resposta, tots els cossos de seguretat van acordar reforçar tant el nombre d’agents com de patrulles. D’aquesta manera, s’incrementaran les cobertures de seguretat en tots els actes públics durant els dies festius.

Policia Local d’Alaquàs- Font: alaquas.org

De fet, en la reunió també es va destacar la publicació en el BOE del conveni en matèria de seguretat. Aquest permetrà agilitar el servei públic que ofereix la Policia Local, atés que aquests últims podrien accedir a les bases del Ministeri. A més aquest conveni va ser signat entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament d’Alaquàs.

En altres convenis, també es va destacar el de Violència de Gènere (BOE 11/07/20), o el de l’adhesió a la base de dades EUCARIS. Al cap i a la fi, totes aquestes mesures permetran una reducció de temps en les actuacions i una optimització de recursos de la Policia Local d’Alaquàs.