Blasco Ibáñez vuelve a convertirse en el epicentro de los macrobotellones

València planta cara al botelló amb mesures més dràstiques que tractaran de posar fre. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat la activació d’un dispositiu especial per a acabar amb aquesta pràctica d’oci nocturn il·legal. Entre les mesures destaca el tancament de determinades zones de la ciutat; l’increment d’agents policials als carrers; i les multes als Erasmus que participen en els botellones.

L’edil ha mantingut aquest matí una reunió amb el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i el cap de policia davant el descontrol viscut en el barri de Benimaclet. L’objectiu ha sigut analitzar la situació i decidir les mesures que s’aplicaran per a evitar les concentracions massives en les vies públiques.

Ribó ha assenyalat que la reunió ha reivindicat “el dret al fet que la gent puga descansar”. “València és una ciutat que sap viure però també ha de ser una ciutat que deixe dormir”, ha ressaltat. A més, ha matisat que el botelló no solament afecta a Benimaclet, també a la zona del Cedre i la plaça d’Hondures. Per això, les mesures preses també arribaran a aquestes zones de València.

Entre els anuncis més destacats ressalta l’increment d’efectius policials. Concretament s’incorporaran pròximament 50 agents de la Policia Local. A aquests se sumaran 30 agents més de la UCO per al barri de Benimaclet encara que evitant que “el barri es convertisca en una batalla campal”.

A més de controlar les zones de botelló, els agents tancaran les àrees més conflictives. La finalitat aqueixa evitar la celebració de festes massives abans que succeïsquen com ja es realitza en l’àrea de Blasco Ibáñez.

MÉS MULTES PEL BOTELLÓ

D’altra banda, Ribó ha anunciat l’augment de les sancions. Davant les queixes dels veïns, el consistori crearà una comissió sancionadora. Aquesta cerca agilitar “al màxim” l’aplicació i cobrament de les multes imposades pel consum d’alcohol en les vies públiques. “Ja van ràpid però volem que vagen encara més ràpid”, ha matisat. D’aquest, es pretén sancionar a aquells locals que fomenten el botelló.

Tampoc es deslliuraran de les multes els estudiants Erasmus. L’alcalde ha admès que els estudiants estrangers també “formen part del problema”. Per això, el Ajuntament estudiarà quines fórmules aplicar perquè les sancions arriben als seus països d’origen. “Sabem que les multes arriben a França, Itàlia o Alemanya, però tenim a veure com seguir el seu curs”, ha conclòs.